Federer naar kwartfinales US Open, Barty en Pliskova ten onder

federe

Roger Federer heeft zondag probleemloos de kwartfinales van de US Open bereikt door in drie sets te winnen van David Goffin. In het vrouwentoernooi werden Ashleigh Barty en Karolína Plísková verrassend uitgeschakeld. Federer was na één uur en twintig minuten klaar met de Belg. De Zwitserse routinier trok met 6-2, 6-2 en 6-0 aan het langste eind.

Goffin, die als vijftiende geplaatst was op de US Open, kwam in de eerste set nog een break voor, maar daarna leverde hij driemaal op rij zijn service in. In de tweede set ging het tot 3-2 gelijk op, maar daarna won Federer maar liefst negen games op rij en daarmee ook de wedstrijd. De als derde geplaatste Zwitser serveerde veel beter dan zijn opponent (10 aces om 0) en sloeg ook veel meer winners (34 om 8).

De 38-jarige Federer jaagt in New York op zijn 21e Grand Slam-zege. In de kwartfinales staat hij tegenover Grigor Dimitrov of Alex de Minaur. Tussen 2004 en 2008 schreef Federer de US Open vijfmaal op rij op zijn naam, maar sindsdien wist hij het hardcourttoernooi niet meer te winnen. Vorig jaar was de vierde ronde zijn eindstation.(NU)…[+]