Federer verrassend onderuit in Cincinnati, Djokovic wel naar kwartfinales

federer zet

Roger Federer is donderdag in de derde ronde van het Masters-toernooi in Cincinnati uitgeschakeld. De Zwitser verloor op het Amerikaanse hardcourt van de Rus Andrey Rublev. Novak Djokovic bereikte zonder veel moeite wel de kwartfinales.

Rublev, de nummer zeventig van de wereld, was op het Western & Southern Open in twee sets verrassend te sterk voor de als derde geplaatste Federer: 6-3 en 6-4. Rublev serveerde uitstekend tegen Federer, die het toernooi maar liefst zeven keer op zijn naam schreef. Met name op zijn eerste opslag gaf hij de Zwitser amper een kans. Zelf was de Rus bijzonder doeltreffend op de belangrijke momenten. Hij benutte drie van de vier kansen op een break die Federer toestond.

 Het is pas de eerste keer dat de 21-jarige Rublev de kwartfinales van een dergelijk groot toernooi haalt. Daarin neemt hij het op tegen landgenoot Daniil Medvedev. Medvedev, de nummer negen van de plaatsingslijst, was op zijn beurt in twee sets veel te sterk voor de Duitser Jan-Lennard Struff: 6-2 en 6-1.(NU)…[+]