Fer blij dat Feyenoord zich volledig op Europese duels kan richten

fer

Leroy Fer is blij dat het competitieduel van Feyenoord met AZ van aanstaande zondag naar 26 september verzet is, waardoor de Rotterdammers geen wedstrijd hoeven te spelen tussen de twee belangrijke Europa League-duels met Hapoel Be’er Sheva in. “Persoonlijk vind ik het fijn dat we ons volledig kunnen focussen op de Europese duels, zonder de competitie tussendoor”, zei Fer woensdag op de persconferentie in De Kuip in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Hapoel Be’er Sheva van donderdag.

Clubs die in Europa uitkomen, kunnen de KNVB sinds dit seizoen vragen een competitiewedstrijd naar een midweekse dag te verschuiven, zodat ze meer rust krijgen rondom Europese wedstrijden. Feyenoord, AZ, PSV en Ajax spelen deze en volgende week cruciale play-offwedstrijden in de Europa League of Champions League en komen daardoor komend weekend niet in actie in de Eredivisie.

Extra rust is zeker voor Feyenoord geen overbodige luxe. Afgelopen zondag hadden veel Feyenoorders het fysiek lastig in de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-1). Trainer Jaap Stam heeft te maken met blessures bij basisspelers (Nicolai Jørgensen, Jens Toornstra, Sven van Beek) en met aankopen die niet geheel fit aansloten, zoals Fer en Rick Karsdorp.(NU)…[+]