Feyenoord kan voor het eerst in dertien jaar twee Klassiekers op rij winnen

feyenoord

Feyenoord hoopt woensdagavond in de halve finales van de TOTO KNVB Beker voor het eerst in dertien jaar twee keer op rij van Ajax te winnen. De laatste keer dat de Rotterdammers twee keer achter elkaar De Klassieker wonnen, was in het seizoen 2005/2006. In dat seizoen werd Ajax in competitieverband eerst in Amsterdam met 1-2 geklopt door doelpunten van Salomon Kalou en Dirk Kuijt. In Rotterdam werd het 3-2 en toen scoorden Nicky Hofs, Romeo Castelen en opnieuw Kuijt.

Een maand geleden eindigde Feyenoord-Ajax in de Eredivisie verrassend in 6-2. In de eerste helft kwam Ajax nog op 0-1 en 2-2, maar na rust walste de thuisploeg over de Amsterdammers heen in De Kuip. Feyenoord lijkt een goede kans te maken op de eerste dubbele zege op Ajax in dertien jaar, want de laatste twintig bekerwedstrijden in eigen stadion – inclusief twee finales – werden allemaal gewonnen. Dat is een record.(NU)…[+]