Feyenoord verhuurt Vente aan RKC, Heerenveen versterkt zich met Dreyer

feyenoord

Feyenoord verhuurt Dylan Vente dit seizoen aan RKC Waalwijk. De spits kwam in Rotterdam onder trainer Jaap Stam niet in aanmerking voor veel speeltijd. “Voor Dylan is het belangrijk dat hij dit hele seizoen nog veel meer speelminuten gaat maken dan tot dusver al het geval is geweest”, zegt technisch directeur Sjaak Troost op de site van Feyenoord.

“Zeker nu het met Nicolai Jørgensen gelukkig weer de goede kant op gaat, dreigde het gevaar dat Dylan veelal op de bank zou komen te zitten. Met zijn jonge leeftijd is het belangrijk juist nu ‘vlieguren’ te maken.” De twintigjarige Vente doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in september 2017 zijn debuut in het Champions League-wedstrijd tegen Manchester City. Hij kwam sindsdien tot 32 officiële duels, 7 doelpunten en 6 assists.

Vente is de derde speler die Feyenoord op huurbasis verlaat. Eerder werd verdediger Calvin Verdonk uitgeleend aan FC Twente en reservedoelman Ramon ten Hove aan satellietclub FC Dordrecht. Voor RKC Waalwijk, dat zondag bij Twente in een bizarre slotfase het eerste punt van het seizoen pakte (3-3), komt het aantal versterkingen op zeven, na eerder onder anderen Hannes Delcroix en Lennerd Daneels te hebben binnengehaald.(NU)…[+]