Grassalco doneert speeltuin aan gemeenschap Pikin Saron

Overdracht speeltuin Pikin Saron

PARA – Grassalco heeft een speeltuin gedoneerd aan de gemeenschap van het inheemsen dorp Pikin Saron in Para. Met deze geste biedt het staatsmijnbouwbedrijf de kinderen in het dorp een mogelijkheid tot meer ontspanning.

De overdracht vond plaats op 30 januari. “Wij weten dat er in veel dorpen geen tot weinig ontspanningsmogelijkheden zijn voor de kinderen. Door dit initiatief kunnen de kinderen volop spelen. Met dit gebaar willen wij niet alleen wat terugdoen voor de gemeenschap van Pikin Saron, we willen ook goed nabuurschap tonen”, geeft Grassalco-woordvoerder, Julien Peneux aan in een persbericht van de maatschappij. Hij stelt dat het bedrijf, binnen zijn vermogen, meer, maar vooral structurele projecten wil uitvoeren voor dorpsgemeenschappen die dichtbij haar operaties liggen.

De speeltuin waarop diverse toestellen staan, ligt naast het terrein van de openbare school Pikin Saron. De onthulling van het donatiebord is verricht door dorpskapitein Url Tapoto en een leerling van de school. De kapitein had kort daarvoor in de krutu oso het ‘Protocol van Overdracht’ voor de speeltuin getekend. Zowel hij als schoolleider Vera Pinas is dolgelukkig met de geste. Beiden benadrukten dat de speeltuin van grote betekenis en waarde is voor het dorp, in het bijzonder voor de kinderen. Pinas: “in het verleden konden de kinderen haast niet aan bewegingsactiviteiten deelnemen en zich niet tot weinig ontspannen. Nu ze weten dat ze een speeltuin hebben, gaan ze hier zeker komen spelen.” Ze benadrukt evenwel dat dat wel structureel moet gebeuren. “Als ze hun best doen, hun huiswerk eerst maken, dan mogen ze spelen”, zegt Pinas streng. Tapoto memoreerde enkele projecten die Grassalco in het verleden heeft uitgevoerd in Pikin Saron…[+]