Guardiola: ‘Als we komende drie duels niet winnen, lopen we prijzen mis’

guardiola

Josep Guardiola stelt dat er een cruciale week aanbreekt voor Manchester City. De Engelse club speelt woensdag en zaterdag tegen Tottenham Hotspur (Champions League en Premier League) en volgende week woensdag de derby tegen Manchester United.

“Als we de komende drie duels niet winnen, dan kost dat ons twee mogelijke prijzen”, zei Guardiola dinsdag op een persconferentie. In de Champions League moet City een 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd zien goed te maken tegen Tottenham. De ‘Spurs’ komen zaterdag opnieuw naar het Etihad Stadium voor een topper in de Premier League en vier dagen later gaat City op bezoek bij Manchester United. In de competitie strijdt de ploeg van Guardiola (83 punten uit 33 duels) met Liverpool (85 punten uit 34 duels) om het kampioenschap.

 “Normaal gesproken is 84 of 85 punten wel genoeg om kampioen te worden”, aldus de Spaanse trainer. “We verdienen het allebei, maar helaas kan er maar één ploeg kampioen worden.” City, dat in februari al de League Cup won, maakt nog kans op een vierde prijs dit seizoen. De ploeg van Guardiola speelt op 18 mei de FA Cup-finale tegen Watford.(NU)…[+]