Guardiola: ‘City-fans vinden Premier League leuker dan Champions League’

guardilo

Josep Guardiola heeft er begrip voor dat de supporters van Manchester City meer waarde hechten aan de Premier League dan aan de Champions League. De Spaanse manager hoopt wel dat hij en zijn ploeg dat zo snel mogelijk kunnen veranderen.

“Ik weet dat de fans de Premier League het leukste vinden. Ze zien liever een derde landstitel op rij dan dat we voor de eerste keer de Champions League winnen. Dat is de realiteit”, zei Guardiola maandag op zijn persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Dinamo Zagreb van dinsdag.

“Manchester City heeft geen Champions League-historie en dus hebben de fans er ook minder mee. Onze supporters bleven thuis of gingen naar bars om naar Liverpool of Manchester United te kijken, waarbij dit toernooi in de clubcultuur zit. Wij moeten onze fans laten zien hoe belangrijk de Champions League is.”┬áSinds de overname van Manchester City in 2008 en de daaropvolgende landstitels in 2012 en 2014 sprak de clubleiding meerdere keren de ambitie uit om de Champions League te winnen, maar de ‘Citizens’ kwamen daar nog niet bij in de buurt.(NU)…[+]