Guardiola wil dat City-spelers radio, tv en krant mijden na zege in derby

guardola

Manchester City deed woensdagavond uitstekende zaken in de titelstrijd door stadgenoot en rivaal United te verslaan, maar Josep Guardiola blijft nuchter. De Spanjaard benadrukt dat zijn spelers in de laatste duels van het seizoen volledig gefocust moeten blijven.

“Dit is juist het moment om kalm te blijven”, zei Guardiola na de 0-2-overwinning van zijn ploeg op Old Trafford. “Dat heb ik ook tegen mijn spelers gezegd. Sla donderdag niet de krant open, doe de televisie niet aan en luister niet naar de radio. We zijn nog geen kampioen.” De wedstrijd tegen United werd gezien als moeilijkste horde voor City op weg naar het kampioenschap en de ‘Citizens’ wisten die zonder veel problemen te nemen. Bernardo Silva tekende in de 54e minuut voor de 0-1 en Leroy Sané zorgde tien minuten later voor de beslissing in Manchester.

 Guardiola mag zich daardoor de eerste manager noemen die drie achtereenvolgende wedstrijden op Old Trafford wint, iets wat hij zelf niet als een vanzelfsprekendheid ziet. “Het is altijd lastig hier. Als je verliest is het een ramp en als je wint vinden mensen het normaal, maar zo werkt het niet”, zei Guardiola.(NU)…[+]