Guardiola zet vraagtekens bij VAR na ‘déjà vu’ tegen Tottenham Hotspur

guardiola

Manchester City-manager Josep Guardiola zette zaterdag na het Premier League-duel met Tottenham Hotspur (2-2) zijn vraagtekens bij het optreden van de videoscheidsrechter. De VAR keurde diep in blessuretijd de winnende treffer van City-spits Gabriel Jesus af wegens hands van Aymeric Laporte.

De beslissing bracht slechte herinneringen naar boven bij Guardiola. In april keurde de VAR tijdens de return van de kwartfinales van de Champions League tegen Tottenham Hotspur een doelpunt van Raheem Sterling in blessuretijd af, waardoor City werd uitgeschakeld. “Het was als een déjà vu. In april was het buitenspel, nu hands”, zei Guardiola zaterdag na het gelijkspel tegen de ‘Spurs’, het eerste puntenverlies van de regerend kampioen in een thuiswedstrijd in de Premier League sinds 22 december.

 “Als het hands was, dan was het hands. Dat besluit werd genomen in Londen, dus ik kan er verder niks aan doen of er iets over zeggen. Maar het zou wel fijn zijn als er wat meer consistentie komt in de beslissingen. Als dit hands was van Laporte, waarom was het vorig seizoen dan geen hands van Fernando Llorente?” Guardiola doelde daarmee op de 4-3 van Tottenham-spits Llorente. De Spanjaard leek de bal op zijn elleboog te krijgen toen hij de uiteindelijk beslissende treffer maakte, maar de VAR keurde de goal niet af.(NU)…[+]