Hamilton dicht Ferrari favorietenrol toe, Verstappen blijft op de vlakte

hamilton

Mercedes-coureur Lewis Hamilton denkt niet dat zijn team zondag tijdens de seizoensopening van de Formule 1 in het Australische Melbourne als sterkste voor de dag zal komen. De regerend wereldkampioen schuift de favorietenrol naar Ferrari. “Volgens mij is het niet zo moeilijk om te analyseren hoe het ervoor staat”, antwoordde Hamilton donderdag in een bomvolle perszaal in Melbourne tijdens de eerste persconferentie van 2019 op de vraag hoe de wintertest waren verlopen voor Mercedes.

“Het was volgens mij heel duidelijk”, verwees hij naar de ogenschijnlijke snelheid die Ferrari in Barcelona liet zien. Om vervolgens zijn eigen antwoord te nuanceren. “Uiteraard weten we niet wat iedereen daar aan het doen was, dus we krijgen het echte plaatje pas zaterdag in de kwalificatie te zien. Maar we hebben gezegd dat we werk te doen hebben en dat was geen bullshit. We moeten echt aan de slag.”

Ferrari-kopman Sebastian Vettel stelde in dezelfde persconferentie vast dat zijn team er goed voorstaat. “In ieder geval beter dan vorig jaar, want toen hadden we wat problemen tijdens de wintertests. De auto doet het in ieder geval prima. Tot nu toe zijn er geen problemen geweest. We zijn veel beter voorbereid”, glimlachte de Duitser.(NU)…[+]