Harde kern Brescia laat racismeslachtoffer Balotelli vallen in verklaring

kern

De fanatieke fans van Brescia hebben zich in een verklaring uitgesproken tegen hun eigen spits Mario Balotelli en het opgenomen voor de supporters van Hellas Verona. Balotelli werd onlangs racistisch bejegend door een deel van de harde kern van Hellas.

De 29-jarige Balotelli stapte zondag tijdens Hellas Verona-Brescia van het veld nadat een deel van de fanatieke aanhang van de thuisploeg apengeluiden naar hem maakte. Hij kreeg daar een gele kaart voor, maar keerde nadat de wedstrijd even was stilgelegd weer terug.

Als straf voor het incident moet Hellas tijdens het komende thuisduel een deel van het stadion gesloten houden. De club besloot zelf om de leider van de harde kern tot medio 2030 uit het stadion te weren na uitspraken over Balotelli. De harde kern van Brescia is het daar niet mee eens.”Als Balotelli mentaal niet klaar was voor de Hellas-fans en voor zo’n belangrijke wedstrijd waarin onze trainer voor zijn laatste kans vocht, dan had hij dat moeten zeggen en zijn plek moeten afstaan aan iemand anders die niet zo irritant is als hij. Niemand was daar rouwig om geweest, integendeel”, staat in de verklaring.(NU)…[+]