Hockeysters kloppen ook Argentinië in Pro League, mannen verliezen shoot-outs

hocky
De Nederlandse hockeysters hebben woensdagavond (lokale tijd) ook de tweede wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van de nieuwe bondscoach Paul van Ass was in het Argentijnse Santiago del Estero met 3-1 te sterk voor het gastland. De mannen gingen voor het tweede duel op rij onderuit. Pien Dicke opende in het eerste kwart uit een strafcorner de score voor de hockeysters. Enkele minuten later verdubbelde Joosje Burg de voorsprong met een veldgoal. In het tweede kwart werd het 3-0 uit een strafcorner door Yibbi Jansen. Vlak voor rust deed Agustina Gorzelany iets terug uit de strafcorner. Afgelopen zomer was regerend olympisch kampioen Nederland in de WK-finale in Spanje ook al met 3-1 te sterk voor Argentinië. De hockeysters spelen vrijdag en zaterdag opnieuw tegen de Britse en Argentijnse vrouwen.(NU)…[+]