Hoger beroep verdachten van mishandelen ober in Praag is uitgesteld

hoger

De behandeling van het hoger beroep tegen de Nederlandse mannen die ervan worden verdacht een ober in Praag zwaar te hebben mishandeld, wordt uitgesteld. Er moet nog een derde deskundige in de zaak worden gehoord. De twee aanwezige artsen zijn het niet eens geworden over hoe het hoofdletsel bij het slachtoffer is ontstaan.

Het hoger beroep vindt daarom op 1 oktober doorgang, terwijl het hof in Tsjechië dinsdag al met een vonnis zou komen. Armin N. en Arash N. kregen eerder zes en vijf jaar cel opgelegd voor het slaan en schoppen van de ober. Ze werden vrijgesproken van poging tot doodslag. Zowel de verdachten als het Tsjechische openbaar ministerie zijn in beroep gegaan.

 Justitie meent dat de broers nooit meer naar Tsjechië mogen komen en dat poging tot moord bewezen is. In eerste aanleg had justitie een straf tussen de tien en achttien jaar geëist. Een concrete strafeis, zoals in Nederland gebruikelijk is, wordt in Tsjechië niet geformuleerd. De advocaat van de broers meent dat er absoluut geen sprake is van poging tot moord. “Er is geen twijfel dat ze de ober hebben gemolesteerd, maar ze hadden nooit het plan hem te doden.“(NU)…[+]