Ibrahimovic: ‘Ik heb de wereld veroverd en nu verovert Zweden de wereld’

Zlatan Ibrahimovic celebrates scoring for Paris Saint Germain against St Etienne.

Zlatan Ibrahimovic, die er geen geheim van heeft gemaakt dat hij graag als speler op het WK was geweest, is trots op de prestaties van het Zweedse elftal bij het toernooi in Rusland. “Ik zei voor het WK al dat Zweden ver zou komen en waarschijnlijk wereldkampioen zou worden”, aldus de 36-jarige Ibrahimovic donderdag op de site van zijn Amerikaanse club LA Galaxy.

“Ik ben heel blij en trots dat ik Zweeds ben. Ik rijd hier rond met een Zweedse vlag. Ik heb de wereld veroverd en nu is Zweden de wereld aan het veroveren.” De Scandinavische ploeg eindigde verrassend als eerste in een groep met Mexico, Zuid-Korea en titelverdediger Duitsland. Het elftal van bondscoach Janne Andersson won van Zuid-Korea (1-0) en Mexico (3-0) en verloor diep in de blessuretijd van de Duitsers (1-2). Zweden neemt het dinsdag in de achtste finales op tegen Zwitserland.

Ibrahimovic is onder de indruk van het spel van zijn landgenoten. “Iedere ploeg die tegen Zweden speelt, gaat het erg lastig krijgen. De Zweden weten ook dat ze het elk land moeilijk kunnen maken.”(NU)…[+]