Ibrahimovic: ‘Kans dat ik aan WK deelneem is levensgroot’

ibra

Zlatan Ibrahimovic heeft zondag openlijk gezinspeeld op zijn deelname aan het WK van deze zomer in Rusland. De spits bedankte na het EK van 2016 voor Zweden, maar lijkt daar enkele maanden voor het WK op terug te komen. Zondag meldde de voormalig spits van onder meer Ajax, Paris-Saint Germain, FC Barcelona en Manchester United via Twitter dat een rentree in het nationale elftal nabij is. “De kans dat ik deelneem aan het WK is levensgroot.”

De 36-jarige aanvaller van LA Galaxy liet de afgelopen maanden al weten dat de deur naar een rentree wat hem betreft “niet op slot” zat. Ibrahimovic kwam tot nu toe tot 116 interlands. De laatste interland van Ibrahimovic was op het EK van 2016. Op dat toernooi kwam de toenmalig aanvoerder van Zweden niet tot scoren. Zweden eindigde roemloos laatste in de groep.

De Scandinaviërs wisten zich voor het WK van komende zomer te plaatsen door in de groep onder meer Nederland onder zich te houden en in de play-offs af te rekenen met Italië. Zweden moet in de groepsfase afrekenen met Zuid-Korea, Duitsland en Mexico. De openingswedstrijd van het WK is op donderdag 14 juni. De finale vindt op zondag 15 juli plaats.(NU)…[+]