Indringer met Casa de Papel-masker valt schoolklas binnen met nepwapen

Indringer met

BELGIË –  Een gemaskerde persoon heeft  angst gezaaid in een middelbare school in het centrum van Brussel. De verdachte drong een klaslokaal binnen, getooid met een masker dat erg leek op een masker uit de razend populaire tv-serie La Casa de Papel. De indringer kon vluchten en is nog niet geïdentificeerd.

Het voorval gebeurde maandag rond 13.00 uur in het Atheneum Léon Lepage in de de Belgische hoofdstad, meldt de Franstalige krant La Dernière Heure. Het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse wethouder voor Openbaar Onderwijs. Toen na de middagpauze de lessen werden hervat, drong iemand een klas binnen.

Volgens een getuige is de verdachte een tiener van ongeveer 15 jaar. Hij droeg een masker dat sterk leek op de maskers uit de veelbekeken tv-serie La Casa de Papel, die ook op Netflix te zien is. De indringer had een nepwapen bij zich, melden verschillende bronnen, aldus La Dernière Heure. Hij dwong een aantal leerlingen om hun schoolspullen af te geven en nam daarna de benen.  “De leerkracht heeft geprobeerd om in te grijpen en het masker van de persoon af te nemen”, zegt een scholier in de Franstalige krant.  (AD)…[+]