Invaller Zirkzee maakt bij competitiedebuut eerste goal voor winnend Bayern

invaller

Joshua Zirkzee heeft Bayern München woensdag aan een 1-3-overwinning geholpen in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg. Eerder op de avond kroonde Karim Rekik zich tot matchwinner voor Hertha BSC tegen het Bayer Leverkusen van coach Peter Bosz: 0-1.

Zirkzee maakte in de tweede minuut van de blessuretijd met een schot van dichtbij de 1-2 voor Bayern. De achttienjarige Nederlander, die twee minuten eerder was ingevallen, luisterde zijn competitiedebuut zo op met zijn eerste doelpunt voor ‘Der Rekordmeister’. Bayern had het behoorlijk lastig met Freiburg, maar kwam na een kwartier wel op voorsprong via een intikker van Robert Lewandowski. Na een uur spelen herstelde Vincenzo Grifo het evenwicht met een volley. Bayern leek voor de achtste keer dit seizoen punten te gaan verspelen, maar Zirkzee bracht de bezoekers in blessuretijd dus weer op voorsprong. Serge Gnabry stelde even later de drie punten veilig.(NU)…[+]