Italiaanse bond schorst arbiter die zich in tranen verontschuldigde bij AC Milan

italy

Arbiter Marco Serra is door de Italiaanse scheidsrechtersbond AIA voor minimaal twee duels geschorst. De arbiter ging maandagavond in de fout bij de wedstrijd AC Milan-Spezia (1-2). Serra had op het veld direct door dat hij de fout in was gegaan. Hij floot in blessuretijd voor een vrije trap voor Milan, juist op het moment dat Milan-speler Junior Messias de 2-1 binnenschoot. De arbiter werd belaagd door furieuze spelers van Milan en bood direct zijn excuses aan voor het niet toepassen van de voordeelregel (zie tweet hieronder). Het werd nog erger voor Milan toen Spezia in de zesde minuut van de blessuretijd de winnende treffer maakte. Bij een overwinning had Milan de koppositie overgenomen van stadsgenoot Internazionale.(NU)…[+]