Juve volgt De Ligt

Juve-volgt

VOETBAL – Matthijs de Ligt mag zich nog altijd in de nadrukkelijke belangstelling van Juventus verheugen. De Ajax-verdediger is één van de drie topprioriteiten van de Oude Dame op de transfermarkt, meldt althans de Corriere dello Sport.

Juventus wil mee blijven doen om de Champions League-titel en denkt dat verjonging daarvoor noodzakelijk is. In elke linie moet er een nieuwe speler bijkomen om de oude garde te ontlasten. Naast De Ligt zijn Paris Saint-Germain-middenvelder Adrien Rabiot en de Duitse aanvaller Timo Werner van RB Leipzig in beeld.

De Ligt werd donderdag tijdens de oefeninterland van Oranje met Peru opnieuw bekeken door Juve. De Italiaanse kampioen onderhoudt een goede band met zaakwaarnemer Mino Raiola, die de aanvoerder van Ajax sinds kort op zakelijk vlak bijstaat. Raiola nam De Ligt zelfs al eens mee naar Turijn om het trainingscomplex van de club te bekijken.

Volgens de Corriere dello Sport zou Juventus in januari al een bod willen uitbrengen van veertig miljoen euro. Het lijkt zeer de vraag of Ajax voor dat bedrag overstag gaat. El Mundo Deportivo schrijft ondertussen dat De Ligt ook bij FC Barcelona op de radar staat. Vooral de inmiddels vertrokken Robert Fernandez was echter fan van de Nederlander. (VP)…[+]