Juventus buigt achterstand om tegen Spurs en bereikt kwartfinales CL 

juventus

Juventus heeft woensdagavond op fraaie wijze de kwartfinales van de Champions League bereikt. De Italianen versloegen in een vermakelijke return Tottenham Hotspur met 1-2 nadat de heenwedstrijd drie weken geleden in 2-2 eindigde. Heung-Min Son opende enkele minuten voor rust de score namens de Spurs, waardoor Juventus twee keer moest scoren om de laatste acht te bereiken.

In de tweede helft boog Juventus de achterstand binnen drie minuten om in een voorsprong. Gonzalo Higuain zorgde voor de gelijkmaker en kort daarna bepaalde Paulo Dybala de eindstand op 1-2. Het is de elfde keer dat Juventus de kwartfinales van de Champions League bereikt. Vorig seizoen haalde de ‘Oude Dame’ de eindstrijd, waarin Real Madrid met 4-1 te sterk was. Tottenham strandde vorig seizoen al in de groepsfase. Naast Juventus plaatste ook Manchester City, dat afrekende met FC Basel, zich voor de kwartfinales. Dinsdag schaarden Real Madrid en Liverpool zich al bij de laatste acht.(NU)…[+]