Kane leidt ‘Spurs’ in 400e wedstrijd naar zege, afstraffing Bayer Leverkusen

kane leidt

Harry Kane heeft zaterdag een hoofdrol opgeëist in zijn vierhonderdste wedstrijd voor Tottenham Hotspur. De spits maakte het openingsdoelpunt in het thuisduel met Everton, dat in 2-0 eindigde. In Duitsland ging een Nederlands getint Bayer Leverkusen hard onderuit bij Eintracht Frankfurt: 5-1. De 29-jarige Kane dwong zijn doelpunt tegen Everton helemaal zelf af door aan het begin van de tweede helft een strafschop te versieren. De Engelsman, die door doelman Jordan Pickford naar de grond werd gebracht, schoot van 11 meter onberispelijk raak in de linkerhoek.

Het was voor Kane zijn negende competitietreffer en zijn tiende doelpunt van het seizoen in alle competities. De 75-voudig international staat na 400 wedstrijden op 258 doelpunten en 61 assists voor Tottenham Hotspur. Pierre-Emile Højbjerg zette de eindstand vier minuten voor tijd op 2-0. De Deense middenvelder passeerde Pickford met een geplaatst schot uit stand. Tottenham gaf met de zege op Everton een vervolg aan de goede seizoensstart. De ploeg van manager Antonio Conte bezet de derde plek in de Premier League. In de Champions League ligt Tottenham op koers om zich voor de achtste finales te plaatsen.(NU)…[+]