Kashima Antlers na zege op WK voor clubs in halve finale tegen Real Madrid

kas

Kashima Antlers speelt in de halve finales van het WK voor clubs tegen Real Madrid. De Japanners plaatsten zich voor dat duel door zaterdag in Abu Dhabi van Deportivo Guadalajara te winnen: 3-2. De Mexicanen kwamen door Ángel Zaldívar al snel op voorsprong. Na de hervatting kwam Antlers terug door Ryota Nagaki, Serginho (strafschop) en Hiroki Abe. Ver in blessuretijd maakte Leo Silva nog de 3-2.

Kashima Antlers speelt woensdag tegen Real Madrid, dat als eerste de wereldtitel voor de derde achtereenvolgende keer kan winnen. Die wedstrijd wordt op 22 december gespeeld. Het duel is een herhaling van de finale van 2016, toen de Spanjaarden pas na verlenging te sterk waren voor de Japanse formatie. Cristiano Ronaldo scoorde destijds drie keer. In de andere kwartfinale staan het Tunesische Espérance S. de Tunis en Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten tegenover elkaar. Al Ain plaatste zich voor die wedstrijd door in de eerste ronde het Nieuw-Zeelandse Team Wellington FC te verslaan.(NU)…[+]