Kerber plaatst zich ten koste van Ostapenko voor finale Wimbledon

kerber

Angelique Kerber heeft zich donderdag voor de tweede keer in haar loopbaan geplaatst voor de finale op Wimbledon. De Duitse won in de halve finales in twee sets van de Letse Jelena Ostapenko: 6-3 en 6-3. Kerber had slechts één uur en negen minuten nodig om zich te ontdoen van de nummer twaalf van de wereldranglijst en op de plaatsingslijst.

Kerber, zelf de nummer tien op de WTA-ranking en als elfde ingeschaald, neemt het zaterdag in de finale op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen zevenvoudig kampioen Serena Williams en de bedwinger van Kiki Bertens in de kwartfinales Julia Görges. Kerber bereikte in 2016 ook de finale op Wimbledon, maar ze ging daarin toen in een spannende tweesetter onderuit tegen Williams: 5-7 en 3-6.

De tweevoudig Grand Slam-winnares speelde tegen Ostapenko een degelijke partij. Ze toonde zich vanachter de baseline zeer constant en dwong haar tegenstander daardoor tot het maken van fouten. Kerber pakte de eerste set door na een gelijkopgaand begin Ostapenko bij 3-3 te breken en vervolgens ook bij 5-3 toe te slaan op de opslag van haar rival.(NU)…[+]