Kinderdagviering in pyjama

viering

PARAMARIBO – Dat je kinderdag op verschillende manieren kan vieren, heeft Little Mounds of Clay bewezen. De particuliere school  LMC hield op 5 december een pyjama-party voor haar leerlingen.

Vanaf 6.00 uur namiddag was het schoolterrein opgefleurd met kinderen in verschillende pyjama’s. Van Mickey Mouse tot Spiderman, haast alle cartoonfiguren waren te zien op de fleurige slaappyjama’s van de leerlingen en de leerkrachten. Op de vraag vanwaar het idee komt om kinderdag op zo een manier te vieren, zegt de eigenaar/ directeur Kimberly Weibolt dat ze gewend is out of the box te denken. Vandaar dat drie jaar terug bij het oprichten van haar school ze ook op het idee kwam om kinderdag net iets anders aan te pakken. In plaats van ouders in de kosten te sturen voor de aanschaf van nieuwe kleren, mogen de kinderen gewoon in hun slaaptenue komen en fun maken. “Een ieder heeft wel tenminste één pyjama in huis liggen, en dat scheelt dus heel wat aan uitgaven”, zegt Weibolt.

De avond verliep verder voor de jonge genieters met bussen, schminken, lekker eten en drinken. Er was ook een kinderdisco waarbij de kinderen op “echte kinderlijke muziek” konden dansen, zoals de directrice aangaf. Aan het einde van de avond kregen de kinderen van een mascotte een cadeautje aangeboden, die de ouders zelf daags ervoor mochten afgeven aan de leiding van de school…[+]