Kluivert en Karsdorp winnen met AS Roma eerste duel onder Ranieri

kluivert

Claudio Ranieri is zijn tweede periode als trainer van AS Roma goed begonnen. Met Justin Kluivert in de basis en Rick Karsdorp als invaller wonnen de Romeinen in de Serie A met 2-1 van laagvlieger Empoli. AS Roma kwam al na negen minuten op voorsprong via Stephan El Shaarawy, die van afstand op schitterende wijze raak schoot. Vlak daarna stond het al gelijk nadat Juan Jesus de bal op knullige wijze achter zijn eigen doelman kopte.

Roma herstelde zich van die tegentreffer en pakte in de 33e minuut opnieuw de leiding in Stadio Olimpico. Patrik Schick kopte raak uit een corner van aanvoerder Alessandro Florenzi, die tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Met een man meer op het veld leek Empoli vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te werken, maar de treffer van Rade Krunic werd na inmenging van de VAR afgekeurd vanwege hands. Kluivert was op dat moment al gewisseld. De oud-Ajacied verliet na 81 minuten het veld voor Karsdorp.(NU)…[+]