Kluivert helpt Roma aan zege, eigen goal Vilhena bij nederlaag Krasnodar

kluivert

Justin Kluivert heeft donderdag met een treffer een belangrijke bijdrage geleverd aan een 4-0-overwinning van AS Roma op Istanbul Basaksehir. Eerder op de avond maakte Tonny Vilhena een eigen doelpunt bij een 5-0-nederlaag van FC Krasnodar bij FC Basel.

Kluivert bepaalde in blessuretijd de eindstand voor Roma tegen Basaksehir. De Oranje-international speelde zijn directe tegenstander uit en schoot de bal in de verre hoek. Júnior Caiçara (eigen doelpunt), Edin Dzeko en Nicolò Zaniolo maakten de andere goals voor de Italianen. In de andere wedstrijd in groep J blameerde Borussia Mönchengladbach zich voor eigen publiek tegen het Oostenrijkse Wolfsberger AC: 0-4. Marcel Ritzmaier, in het verleden actief voor onder meer PSV en SC Cambuur, was een van de doelpuntenmakers.  In groep C was Vilhena tien minuten na rust verantwoordelijk voor de vierde treffer van Basel tegen Krasnodar. De Oranje-international, die de hele wedstrijd meespeelde bij de Russen, schoot een voorzet van spits Arthur in eigen doel. Kevin Bua (2x), Luca Zuffi en Noa Okafor maakten de andere treffers voor de Zwitsers.(NU)…[+]