Koeman leidt FC Barcelona naar eerste uitzege op Celta de Vigo in 5,5 jaar

koeman

Ronald Koeman heeft donderdag ook zijn tweede wedstrijd als trainer van FC Barcelona overtuigend gewonnen. De Spaanse topclub was met 0-3 te sterk voor Celta de Vigo in de tweede speelronde van La Liga. De overwinning is bijzonder voor Barcelona, want de club won in april 2015 voor het laatst bij Celta. Sindsdien werd er drie keer gelijkgespeeld en drie keer verloren in Galicië. In belabberde weersomstandigheden was Barcelona de betere ploeg in Estadio Balaídos. Het werd vroeg 0-1 door toptalent Ansu Fati, waarna de score in de tweede helft werd opgevoerd door Lucas Olaza (eigen goal) en Sergi Roberto, die in de slotseconden scoorde na een fraaie actie van Lionel Messi.Een smetje op de overwinning was dat Barcelona vlak voor rust met een man minder verder moest. Verdediger Clément Lenglet kreeg, tot onbegrip van zijn medespelers en Koeman, zijn tweede gele kaart en dus rood.(NU)…[+]