Koploper Ajax loopt geen schade op door moeizame zege bij ADO Den Haag

ajax

Koploper Ajax heeft zondag geen misstap begaan in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen moeizaam met 0-2 op bezoek bij ADO Den Haag. Ajax kwam al snel op een 0-1-voorsprong door een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar, maar liet daarna enorm veel kansen liggen en maakte pas vlak voor tijd aan alle spanning een einde dankzij een treffer van invaller David Neres.

PSV won later op zondag met 4-1 van VVV-Venlo en heeft nog steeds evenveel punten als Ajax (23). De Amsterdammers zijn op doelsaldo de koploper van de Eredivisie. ADO blijft onderaan de ranglijst bungelen. De Hagenaars bezetten de zestiende plaats en hebben evenveel punten als nummer zeventien Fortuna Sittard, dat later op de dag verrassend won van Feyenoord (4-2).

Ajax was in de eerste helft heer en meester tegen ADO. De bezoekers hadden van meet af aan het initiatief en namen binnen tien minuten de leiding via Huntelaar, die koelbloedig afrondde na een fraaie individuele actie van Hakim Ziyech.

ADO had niet veel in te brengen, maar kreeg na een klein half uur spelen uit het niets een grote kans op de gelijkmaker. Michiel Kramer nam een lange bal van achteruit perfect aan, maar stuitte vervolgens op de attente André Onana.(NU)…[+]