Koploper Ajax ontsnapt aan verlies bij PSV en blijft vol op titelkoers

koploper ajax

De topper tussen PSV en Ajax is zondag door een late strafschop van Dusan Tadic in 1-1 geĆ«indigd. De Amsterdammers kwamen goed weg en liggen met een flinke voorsprong op koers voor de landstitel. Halverwege leidde PSV met 1-0 door een mooie vrije trap van Eran Zahavi en daar leek het bij te blijven. Tien minuten voor tijd werd de 2-0 van invaller Yorbe Vertessen afgekeurd wegens hands, waarna Ajax in blessuretijd alsnog toesloeg.

Een handsbal van aanvoerder Denzel Drumfries werd PSV fataal. Tadic scoorde onberispelijk vanaf de strafschopstip zette de 1-1-eindstand op het scorebord. De wedstrijd eindigde tumultueus, want Tadic en Dumfries kregen het na de treffer flink met elkaar aan de stok. Ze moesten door hun medespelers uit elkaar gehouden worden.(NU)…[+]