Kritiek op Cillessen

Kritiek-op

VOETBAL – Olivier Giroud maakte met een fraaie volley het winnende doelpunt tegen Oranje en volgens Willy van de Kerkhof ging Jasper Cillessen niet vrijuit.

Van de Kerkhof vindt dat bondscoach Ronald Koeman voor een andere keeper had moeten kiezen. “Hij zet Cillessen in de goal en die maakte toch een enorme blunder bij de tweede goal. Dat krijg je als je iemand opstelt die geen wedstrijdritme heeft”, zegt de oud-speler van PSV in gesprek met Omroep Brabant.

Ook het spel van Quincy Promes, die met knullig balverlies de openingstreffer van Frankrijk inleidde, kon Van de Kerkhof niet bekoren. “Als je een bal terug kopt zoals Promes deed, moet je hem meteen wisselen. Dit past niet in het topvoetbal. De hele rechterkant, Promes en Tete, beviel me trouwens niet. Ik denk dat Ruud Vormer en Daryl Janmaat beter past, maar dat laat ik aan Koeman over.”

Jasper Cillessen krijgt bij Oranje de voorkeur boven Jeroen Zoet, ondanks dat de keeper van Barcelona bij zijn club bijna nooit speelt. Ondertussen is Zoet al ruim vijf jaar basisspeler bij PSV. “In het totaalplaatje is Jasper net iets beter”, oordeelde Koeman vorige week echter…[+]