Lazio Roma zet stadgenoot AS Roma simpel aan de kant

lazio

Lazio heeft zaterdagavond in de Serie A de Romeinse derby tegen AS Roma eenvoudig gewonnen. Lazio versloeg de stadgenoot in Stadio Olimpico met 3-0. In Frankrijk bezorgde Kylian Mbappé Paris Saint-Germain weer eens de winst.

Felipe Caicedo opende na twaalf minuten namens Lazio de score tijdens de zoals altijd verhitte derby. Diep in de tweede helft breidden Ciro Immobile (strafschop) en Danilo Cataldi de marge uit. Rick Karsdorp en Justin Kluivert zagen vanaf de AS Roma-bank hoe hun ploeggenoot Aleksandar Kolarov in blessuretijd nog met rood uit het veld werd gestuurd. AS Roma had eerder dit seizoen de ‘thuiswedstrijd’ in Stadio Olimpico met 3-1 gewonnen. Nu was Lazio op papier de thuisspelende ploeg in het stadion dat beide clubs delen. Lazio verkleinde de achterstand op AS Roma in de Serie A tot drie punten. De ploeg van Karsdorp en Kluivert staat op de vijfde plek met 44 punten, Lazio is zesde.(NU)…[+]