Lichaam onder puin van ingestorte Antwerpse woningen vandaan gehaald

antwerpen

Hulpdiensten in Antwerpen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een lichaam onder het puin van drie ingestorte woningen gehaald, meldt de Antwerpse brandweer. De 87-jarige vrouw bevond zich in een van de drie panden die dinsdagmiddag instortten na een mogelijke gasexplosie.

De vrouw was de laatste vermiste persoon. Reddingswerkers waren de hele nacht met speurhonden naar haar op zoek. Dat gebeurde volgens de politie “heel voorzichtig”. Rond 2.30 uur werd haar lichaam aangetroffen.

Hulpdiensten haalden dinsdag drie mensen levend onder de brokstukken vandaan. Dat ging volgens Belgische media om twee mannen en een vrouw. Een van hen was zwaargewond geraakt.¬†De ontploffing vond dinsdag rond 12.20 uur plaats in Wilrijk, een district in het zuiden van Antwerpen. Drie woningen werden compleet verwoest en drie andere huizen raakten zwaar beschadigd.¬†Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om te zoeken naar slachtoffers. Zij werden daarbij ondersteund door medewerkers van het Rode Kruis.(NU)…[+]