Liverpool behoudt koppositie dankzij zege in topper tegen United

liverpool

Liverpool heeft de koppositie in de Premier League vast weten te houden. De ploeg van manager Jürgen Klopp won voor eigen publiek de topper tegen Manchester United met 3-1. Eerder op de dag verloor Arsenal met 3-2 bij Southampton en won Chelsea met 1-2 bij Brighton & Hove Albion. Op Anfield bracht Ashley Young United al in de derde minuut op voorsprong. Die treffer werd echter afgekeurd, omdat Romelu Lukaku hinderlijk buitenspel stond.

Liverpool nam daarna de regie over en creëerde de nodige kansen. Dat leverde halverwege de eerste helft de openingstreffer op voor ‘The Reds’. Sadio Mané nam een prachtige pass van Fabinho fraai aan en passeerde David de Gea. De thuisploeg ging daarna op zoek naar de 2-0, maar na ruim een half uur kwam United verrassend op gelijke hoogte dankzij een blunder van Alisson Becker. De Braziliaanse doelman liet een voorzet van Lukaku los, waarna Jesse Lingard doel trof.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Liverpool maakte het spel en United loerde op de counter. Het duurde tot ruim een kwartier voor tijd tot de achttienvoudig landskampioen opnieuw op voorsprong kwam.(NU)…[+]