Liverpool geeft ruime voorsprong weg, Babel en Besiktas overwinteren

liverpool

Liverpool heeft zich dinsdagavond nog niet weten te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van Georginio Wijnaldum gaf bij Sevilla een 0-3 voorsprong uit handen (3-3). In groep G plaatste Besiktas zich voor de achtste finales en schakelde RB Leipzig AS Monaco uit (1-4).

Liverpool leek een eenvoudige avond te krijgen tegen Sevilla. Roberto Firmino zorgde al na twee minuten voor de 0-1 en tekende 28 minuten later ook voor de derde treffer. Sadio Mané had na 22 minuten met een fraaie kopbal al voor de 0-2 gezorgd. Sevilla richtte zich na rust echter op en vocht zich dankzij Wissam Ben Yedder terug tot 2-3. De Fransman zorgde na 51 minuten voor de 1-3 en benutte tien minuten later een penalty.

Liverpool leek stand te houden en daarmee overwintering veilig te stellen, maar de ploeg van manager Jürgen Klopp incasseerde diep in blessuretijd alsnog de gelijkmaker. Guido Pizarro kreeg na een corner alle vrijheid om binnen te werken en zorgde daarmee voor een zwaarbevochten remise. Wijnaldum speelde de hele wedstrijd mee bij Liverpool.(NU.nl)…[+]