Liverpool herovert koppositie in Premier League ondanks fout Van Dijk

liverpool

Liverpool heeft zondag de koppositie heroverd in de Premier League. De ploeg van coach Jürgen Klopp won moeizaam van het vrijwel gedegradeerde Fulham: 1-2. Davy Pröpper en Jürgen Locadia ontsnapten met Brighton & Hove Albion aan uitschakeling in de FA Cup.

Liverpool heeft door de zege op Fulham twee punten meer dan concurrent Manchester City, dat nog een wedstrijd moet inhalen. De titelhouder won zaterdag met 3-2 van Swansea City in de kwartfinales van de FA Cup. Liverpool, dat woensdag Bayern München uitschakelde in de Champions League, kwam door een treffer van Sadio Mané in de 26e minuut op voorsprong. Daarna viel de ietwat vermoeide titelkandidaat stil. Een fout van aanvoerder Virgil van Dijk leek Liverpool duur puntenverlies te kosten. De veelgeprezen verdediger kopte te zacht terug op doelman Alisson, waardoor mede-international Ryan Babel in de 74e minuut de gelijkmaker op zijn naam kon brengen (1-1).(NU)…[+]