Liverpool klopt Monterrey in blessuretijd en bereikt finale WK voor clubs

liverpool

Liverpool heeft zich woensdag geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De ploeg van coach Jürgen Klopp versloeg het Mexicaanse Monterrey in Doha met 1-2 dankzij een doelpunt in blessuretijd.

Liverpool kwam na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van Naby Keïta. De middenvelder uit Guinee kreeg de bal in de loop mee van Mohamed Salah en passeerde doelman Marcelo Barovero eenvoudig. Twee minuten later herstelde Monterrey het evenwicht door een treffer van Rogelio Funes Mori. De Argentijn tikte de rebound binnen nadat doelman Allison een schot niet goed wist te verwerken. Beide ploegen kregen daarna de nodige kansen, maar Barovero en Allison hielden hun ploeg op de been.(NU)…[+]