LVV stimuleert samen met partners plantenkassen bij kindertehuizen

plantenkas

PARA- Het project ‘Encouraging children’s homes to grow crops for food security and climate change resilience’ is in de tuin van het kindertehuis Maria Hoeve in het district Para gelanceerd. De launch heeft plaatsgevonden op woensdag 15 augustus 2018, waarbij de kinderen van het tehuis tezamen met vertegenwoordigers van de United Nations Developement Programma (UNDP) Suriname Country Office (SCO) en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) het sein hebben gegeven middels het onthullen van een banner van het project. Het doel van het project is om vijf (5) kindertehuizen buiten Paramaribo in staat te stellen zelfvoorzienend te zijn van gezonde gewassen ongeacht de weersomstandigheden.

Na de opzet van de plantenkas, hebben voorlichters van het ministerie van LVV de kinderen en de beheerders verschillende gewassen leren telen onder een plantenkas. Ook is een lokale landbouwer gelincked en getraind, zodat deze persoon de technische ondersteuning kan blijven geven aan het tehuis. Onder de plantenkas staan nu jonge plantjes van onder andere komkommer, kool, tomaat en bloemkool.

Het bovengenoemde project is één van de zes (6) pilotprojecten in Suriname die door de UNDP-SCO wordt uitgevoerd in samenwerking met een National Steering Committee (NSC) en andere organisaties. De financiering van de projecten geschied uit een fonds van 15miljoen USD, door de Japanse overheid geschonken, ter uitvoering van het regionaalproject Japan-Caribbean Climate Change Partnership (J-CCCP) met als doel om Caribische landen weerbaar te maken voor de effecten van klimaatsverandering…[+]