Manchester City herovert koppositie, Tottenham wint in nieuw stadion

manchester

Manchester City heeft woensdagavond de koppositie in de Premier League heroverd. De ploeg van manager Josep Guardiola was voor eigen publiek met 2-0 te sterk voor Cardiff City. Tottenham Hotspur won in het nieuwe stadion van Crystal Palace (2-0) en Chelsea maakte geen fout tegen Brighton & Hove Albion (3-0).

Kevin De Bruyne opende al na zes minuten de score bij Manchester City-Cardiff City. De middenvelder brak door aan de linkerkant van het strafschopgebied en verraste doelman Neil Etheridge met een hard en hoog schot in de korte hoek. Daar bleef het lange tijd bij, waarna Leroy Sané de marge in de 44e minuut naar twee vergrootte. De Duitser schoot raak na goed terugleggen van Gabriel Jesus. Na rust kreeg City nog enkele goede kansen, maar Cardiff hield de schade beperkt.

Door de probleemloze zege mag Manchester City zich weer koploper noemen in Engeland. De ‘Citizens’ staan na 32 wedstrijden op tachtig punten, één meer dan Liverpool. ‘The Reds’ spelen vrijdag een uitwedstrijd tegen Southampton en City neemt het zaterdag op tegen Brighton.(NU)…[+]