Manchester City teleurgesteld door UEFA-onderzoek naar financiën

manchester

Manchester City heeft donderdag bevestigd dat er door de UEFA onderzoek naar de club wordt gedaan vanwege het mogelijk overtreden van de Financial Fair Play-regels. De kersverse kampioen laat weten “teleurgesteld maar niet verrast” te zijn.

Engelse media meldden onlangs al dat City bekeken wordt door de onderzoekscommissie van de UEFA. Volgens de BBC zouden de ‘Citizens’ zelfs uitsluiting in de Champions League riskeren, mochten ze zich niet aan de regels hebben gehouden. City wordt ervan verdacht sponsorinkomsten groter te hebben gemaakt dan ze daadwerkelijk zijn. Daardoor kon de kampioen van Engeland meer geld aan nieuwe spelers uitgeven dan de Financial Fair Play-regels voorschrijven.

 “We hebben het volledige vertrouwen in een goede afloop als deze zaak wordt bekeken door een onafhankelijk orgaan”, schrijft City in een verklaring. “De beschuldiging van financiële onregelmatigheden is volledig onjuist, maar de controlecommissie negeert het door ons aangeleverde bewijsmateriaal.”(NU)…[+]