Manchester United loopt in op koploper City door zege op Stoke

manc

Manchester United heeft maandag in de Premier League een eenvoudige thuiszege geboekt op Stoke City: 3-0. De ploeg van coach José Mourinho loopt daardoor in op koploper Manchester City, dat zondag verloor. De ‘Red Devils’ hebben na 23 duels vijftig punten. Door de overwinning is de achterstand op de koploper nog twaalf punten. City verloor zondag met 4-3 van Liverpool. United kende op Old Trafford geen enkele moeite met Stoke, dat onder leiding stond van interim trainer Eddie Niedzwiecki. De Welshman, die plaats zal maken voor Paul Lambert, had Bruno Martins Indi een basisplaats gegeven. Ibrahim Afellay zat op de bank.Al na negen minuten opende rechtsback Antonio Valencia de score door de bal met zijn mindere linker fraai binnen te krullen. Via Anthony Martial, eveneens een mooie krul, liep de thuisploeg nog voor rust uit naar 2-0.(NU.nl)…[+]