Mancini vraagt om steun voor nieuwe generatie Italië

Mancini-vraagt

VOETBAL – Hoewel Italië matig presteert, vraagt Robert Mancini de media en de fans om mild te zijn met kritiek en vooral positief te blijven voor zijn relatief onervaren ploeg.

De viervoudig wereldkampioen begon de Nations League vrijdag met een teleurstellend gelijkspel tegen Polen (1-1) en verloor maandag met 1-0 van Portugal. De eerste vijf interlands onder de in mei aangestelde Mancini leverden slechts één zege op.

“Het is geen probleem als er kritiek op mij is, maar mijn spelers moeten alleen positieve kritiek krijgen. Sommigen zijn nog jong en beginnen net. Ze hebben steun nodig”, zei Mancini na het duel in Portugal.

“Alles is nog open in de Nations League, al is Portugal favoriet. Het wordt lastig voor ons, maar het is een voordeel dat we de kracht van de ploegen nu kennen. Ik maak me geen zorgen. Plaatsing voor het EK is nog steeds het doel.”

Na de eerste twee wedstrijden in groep 3 van divisie A van de Nations League staat Italië derde en laatste met één punt. Polen (ook één punt) en Portugal (drie) hebben nog een duel tegoed. (NS)…[+]