Matig Ajax begint met gelijkspel bij APOEL aan play-offs Champions League

ajax

Ajax heeft dinsdag met 0-0 gelijkgespeeld op bezoek bij APOEL in de play-offs van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde erg matig op Cyprus, al is de uitgangspositie voor de return redelijk. Vooral in de tweede helft waren de beste kansen voor APOEL. Ajax eindigde met een man minder, want tien minuten voor tijd kreeg Noussair Mazraoui zijn tweede gele kaart en dus rood.

Dat de Amsterdammers hun handen vol hadden, bleek wel uit het aantal gele kaarten: ook Razvan Marin, Joël Veltman, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico en aanvoerder Dusan Tadic werden bestraft door de Spaanse arbiter Antonio Maheu Lahoz. Ajax en APOEL gaan volgende week woensdag in de Johan Cruijff ArenA uitmaken wie zich voor de Champions League plaatst. De wedstrijd in Amsterdam begint om 21.00 uur.

De ploeg van trainer Ten Hag kan zich in alle rust voorbereiden op de cruciale return, want Ajax heeft komend weekend vrijaf in de Eredivisie. Voor APOEL staat er eveneens geen competitiewedstrijd op het programma.(NU)…[+]