Meevaller voor Bosz in aanloop naar EL-finale

Meevaller voor Bosz

VOETBAL  –  Daley Sinkgraven is donderdagochtend met Ajax aan de training begonnen. De linksback stond de afgelopen maand aan de kant met een knieblessure.

Sinkgraven is mogelijk op tijd fit voor de Europa League-finale van zijn ploeg, woensdag tegen Manchester United. Trainer Peter Bosz kan dan niet beschikken over de geschorste Nick Viergever, die de laatste duels veel als linksback speelde. De oefenmeester kan ook kiezen voor Jairo Riedewald als vervanger van Viergever.

Ook Lasse Schöne staat weer op het trainingsveld. De Deen liep vorige week een voetblessure op tijdens de halve finale tegen Olympique Lyon. Daardoor miste hij zondag de laatste competitiewedstrijd tegen Willem II.

Ajax traint donderdag voor het oog van tientallen vertegenwoordigers van de media. De Amsterdamse finalist van de Europa League heeft de deuren voor de pers geopend. Na de oefensessie zijn trainer Bosz en zijn spelers beschikbaar voor journalisten uit binnen- en buitenland.

Na donderdag bereiden de Amsterdammers zich in alle rust voor op de eindstrijd van de Europa League. Bosz verschijnt alleen dinsdag nog met twee spelers op een persconferentie rond de laatste training voor de finale in de Friends Arena. (De Telegraaf)[+]