Memphis helpt Lyon in laatste minuut aan zege, Napoli nadert Juventus

mephis

Memphis Depay heeft Olympique Lyon zondag aan een uitzege geholpen bij Olympique Marseille. De aanvaller kopte in de allerlaatste minuut raak en tekende zo voor de 2-3 eindstand. Napoli deed goede zaken in de Italiaanse titelstrijd met een 1-0 thuiszege op Genoa. Bas Dost was trefzeker voor Sporting Lissabon.

Memphis begon op de bank en mocht pas na ruim een uur invallen. Op dat moment stond Lyon met 1-2 voor in het Stade Vélodrome. Rolando had Marseille op voorsprong gezet, maar daarna deden een eigen doelpunt van Adil Rami en een bekeken schot van Houssem Anouar de wedstrijd kantelen. Toen Kostantinos Mitroglou zes minuten voor tijd voor 2-2 zorgde, leek de zege Lyon alsnog te ontglippen. Een geplaatste kopbal van Memphis in de verre hoek leverde de bezoekers op de valreep toch nog drie punten op. De Oranje-international incasseerde na zijn treffer wel een gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt. Daarnaast liep hij, vermoedelijk na een botsing met een verdediger, een wondje op boven zijn wenkbrauw, dat na de wedstrijd gehecht moest worden.(NU)…[+]