Memphis helpt Lyon met twee doelpunten en twee assists aan zege

memphis

Memphis Depay heeft zaterdag in de Ligue 1 een hoofdrol voor zich opgeëist in de uitwedstrijd van Olympique Lyon tegen Guingamp. De Oranje-international leidde zijn ploeg met twee doelpunten en twee assists naar een 2-4-overwinning.

Lyon kwam na iets meer dan twintig minuten op achterstand door een treffer van Marcus Thuram, de zoon van voormalig Frans international Lilian Thuram. Na ruim een uur spelen bracht Houssem Aouar de bezoekers langszij op aangeven van Memphis. Vijf minuten later zorgde Memphis na een combinatie met Aouar zelf voor de 1-2. De Nederlander breidde de marge kort daarna met een schitterende vrije trap in de kruising verder uit. Thuram bracht uit een penalty de spanning terug, maar zes minuten voor tijd vergrootte invaller Maxwel Cornet de voorsprong weer. De Ivoriaan, koud in het veld, tikte binnen uit een voorzet van Memphis.(NU)…[+]