Memphis helpt Lyon verder in beker, De Roon trefzeker bij remise Atalanta

memphis

Memphis Depay heeft Olympique Lyon woensdagavond met een doelpunt aan een plek in de halve finales van de Coupe de France geholpen. De aanvaller bepaalde de eindstand in het met 3-1 gewonnen thuisduel met Caen. In de Coppa Italia scoorde Marten de Roon voor Atalanta Bergamo in de heenwedstrijd tegen Fiorentina: 3-3.

Memphis vond zes minuten voor tijd het doel voor Lyon. Hij schoot een vrije trap vanaf zo’n 20 meter op fraaie wijze binnen. De Oranje-international leverde halverwege de eerste helft ook de assist op de openingstreffer van Jason Denayer. De andere treffer van Lyon kwam vlak na rust op naam van Maxwell Cornet. Casimir Ninga bracht de spanning twaalf minuten voor tijd terug door de 2-1 voor Caen te maken. Kort daarna moesten de bezoekers met tien man verder door een rode kaart voor Aleksander Djiku.(NU)…[+]