Memphis scoort uit strafschop bij officieus debuut voor FC Barcelona

memphis

Memphis Depay heeft zaterdag een mooi officieus debuut beleefd bij FC Barcelona. De aanvaller, die deze zomer overkwam van Olympique Lyon, was meteen trefzeker in de met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Girona. Memphis kwam halverwege als invaller in het veld en benutte in de 84e minuut een strafschop door de bal overtuigend in de bovenhoek te schieten. Hij bepaalde daarmee de eindstand, nadat Gerard Pique (strafschop) en Rey Manaj Barcelona voor rust op 2-0 zetten en Samu Saiz (strafschop) iets terug deed namens Girona. Afgelopen donderdag werd Memphis gepresenteerd bij Barcelona, nadat de Catalanen eind vorige maand al de transfer hadden afgerond. Memphis maakte transfervij de overstap van Lyon, waar hij over een aflopend contract beschikte en die niet wilde verlengen.(NU)…[+]