Messi behoedt Argentinië voor oefennederlaag tegen Uruguay

messi

Lionel Messi heeft maandag Argentinië behoed voor een oefennederlaag in Tel Aviv tegen Uruguay. De sterspeler zorgde in de blessuretijd van de tweede helft met een rake strafschop voor de 2-2. Messi hielp afgelopen vrijdag bij zijn rentree voor het nationale elftal – hij was drie maanden geschorst wegens felle kritiek op de arbitrage bij de Copa América – ook al aan een 1-0-zege in Riyadh op aartsrivaal Brazilië.

Argentinië kwam tegen Uruguay twee keer terug van een achterstand. Eerst maakte Sergio Agüero de 1-1 na de 0-1 van Edinson Cavani en daarna dus Messi de 2-2 na de 1-2 van Luis Suárez. Bij Argentinië had Ajax-verdediger Nicolas Tagliafico zoals gebruikelijk een basisplaats, terwijl bij Uruguay PSV-middenvelder Gaston Pereiro negentig minuten op de reservebank moest blijven zitten.(NU)…[+]