Messi helpt Barcelona aan ruime zege in duel achter gesloten deuren

messi

Lionel Messi heeft FC Barcelona zondag aan een ruime 3-0 thuiszege geholpen tegen Las Palmas. Het Spaanse competitieduel werd zonder publiek gespeeld vanwege de onrustige situatie rondom het referendum over de Catalaanse onafhankelijkheid. Het leek er enige tijd op dat de wedstrijd helemaal niet door zou gaan, maar de Spaanse voetbalbond ging niet in op het verzoek van Barcelona om het duel uit te stellen. Na spoedoverleg besloot de club daarna om dan toch maar in actie te komen.

Messi liet zich niet afleiden door de situatie. Na een 0-0 ruststand gaf de Argentijn in de 49e minuut de assist op de openingstreffer van Sergio Busquets. Daarna was het twee keer de beurt aan Messi zelf. Op aangeven van Denis Suarez omspeelde hij in de zeventigste minuut de doelman van Las Palmas. Na een assist van Luis Suarez bracht Messi zeven minuten later de eindstand op het bord.(NU.nl)…[+]